Vlaams minister van Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir stelt het als volgt: “Op korte termijn staat Vlaanderen voor de uitdaging om onder meer de event- en bouwsector zo ongehavend mogelijk uit de coronacrisis te laten komen na deze zeer moeilijke periode. Maar ook op lange termijn moeten we er alles aan doen om hun toekomst te verzekeren en dat is ook wat hier vandaag gebeurt. Talloze actoren slaan de handen in elkaar met als gezamenlijk doel duurzame kansen te bieden voor economische activiteiten met respect én ambitie voor de natuur en de mensen.”
Tomorrowland weet dankzij dit akkoord dat de camping van het festival kan behouden worden op zijn historische plaats. Debby Wilmsen: “Wij zijn bijzonder opgetogen dat onze campingsite gegarandeerd kan worden voor de komende decennia. Het akkoord sluit mooi aan bij ons duurzaamheidsverhaal dat we hoog in het vaandel dragen.”
Anita Ory van Wienerberger ziet de samenwerking als voordelig voor zowel het bedrijf als het festival: “Dankzij dit akkoord kunnen twee economische actoren, Wienerberger en Tomorrowland, hun activiteiten voorzetten met respect voor de natuur en het landelijk karakter van Rumst. We hebben altijd oog gehad voor de nabestemming van het ontginde gebied en we zijn blij dat er een duurzame oplossing gevonden werd.”
Ook vanuit nv Swenden wordt de overeenkomst als belangrijk beschouwd vermits ze nauw betrokken zijn bij de activiteiten van zowel Wienerberger als Tomorrowland.
Lieven De Schamphelaere van Natuurpunt vzw beklemtoont dat de ontwikkeling van natuur door dit akkoord kan worden verdergezet: “De verschillende partners in dit verhaal tonen begrip en denken mee na over het behoud van en de ambities voor deze belangrijke groenzone in de Rupelstreek.”
“De gemeenten Boom en Rumst zetten verder hun schouders onder dit project in een goed nabuurschap en zullen elkaar versterken waar we kunnen, zowel op vlak van natuur als van recreatie.” stelt Jeroen Baert, burgemeester van Boom.